UA / RU
Підтримати ZN.ua

Папа Франциск засудив війну в Україні на великодній месі

На месі був присутній мер українського Мелітополя Іван Федоров.

Папа римський Франциск засудив жорстокість війни в Україні під час великодньої меси, яка відбулася у Ватикані у суботу у соборі Святого Петра, повідомляє "Голос Америки".

На месі був присутній мер Мелітополя Іван Федоров, якого було затримано російськими військовими минулого місяця, а потім звільнено в результаті обміну полоненими.

Папа Франциск відійшов від заздалегідь підготовленого тексту, щоб відзначити присутність на месі Івана Федорова, його родини та трьох українських парламентарів. Папа засудив «темряву і жорстокість війни».

«Всі ми молимося за вас та разом з вами. Ми молимося, бо так багато страждань. Ми можемо тільки запропонувати вам наше суспільство, наші молитви і сказати вам: "Мужайтесь, ми разом з вами"», - сказав Франциск.

Наприкінці проповіді він сказав: Христос воскрес! по-українськи.

Читайте також: Папа Римський поцілував прапор України та засудив різанину у Бучі

Італійський кардинал Джованні Баттіста Ре замінив папу як головного священнослужителя на службі, в ході якої великодня процесія пройшла в майже повній темряві вгору центральним нефом найбільшого храму християнського світу. Сам тато не зміг очолити богослужіння, ймовірно, через загострення невралгії сідничного нерва. Свою проповідь папа Франциск читав сидячи.