UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пандемія коронавірусу: Ще одна країна йде на карантин

Жодного офіційно підтвердженого випадку Covid-19 у Казахстані поки що немає.

Уряд Казахстану вирішив запровадити в країні карантин у зв'язку з пандемією коронавірусу Covid-19. Обмежувальні заходи почнуть діяти в п'ятницю, 13 березня.

"Уряд Казахстану розпочинає реалізацію спеціальних превентивних заходів на тлі оголошення Всесвітньою організацією охорони здоров'я пандемії коронавірусу", - написав у Twitter президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

Під заборону потрапляють всі масові заходи, включно з культурними та спортивнми, конференціями, семінарами та виставками. Будуть закриті кінотеатри в торгових центрах, пише російська служба DW.

Із 16 березня школярі підуть на дострокові весняні канікули, які триватимуть до 5 квітня, студенти коледжів та вишів перейдуть на дистанційне навчання, повідомив віцепрем'єр-міністр Єрали Тугжанов на пресконференції у Нур-Султані.

"Буде посилено санітарно-дезинфекційний режим на об'єктах охорони здоров'я, освіти, масового перебування та життєзабезпечення. Громадський транспорт оброблятиметься із застосуванням дезінфікуючих засобів", - цитує Тугжанова Forbes.kz.

За офіційними даними, жодного зареєстрованого випадку захворювання на Covid-19 у Казахстані поки що немає.

Читайте також: Том Хенкс заразився коронавірусом в Австралії

Нагадаємо, увечері 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про початок пандемії коронавірусу.

Обмежувальні заходи у зв'язку зі швидким поширенням вірусу в світі запроваджені у низці країн. Часткові або повні карантини введені в Італії, Німеччині, Австрії, із 12 березня діє тритижневий карантин в Україні.

Вперше цей коронавірус був діагностований у грудні минулого року. Covid-19 швидкими темпами поширюється по всьому світу. Випадки захворювання зафіксовані в більш ніж 100 країнах на всіх континентах. За офіційними даними, захворіли понад 126 тисяч осіб, з них майже 69 тисяч вилікувались, 4641 померли.

Докладніше про боротьбу з коронавірусом у світі читайте в матеріалі ZN.UA "Світ у боротьбі з коронавірусом: як Україну та інші країни поступово затягує в глобальний карантин".