UA / RU
Підтримати ZN.ua

Палестина виходить з усіх угод з Ізраїлем і США — Аббас

Палестина виходить з усіх угод з Ізраїлем і США через наміри Тель-Авіва приєднати палестинські землі.

Президент Палестини Махмуд Аббас заявив про рішення розірвати всі угоди з Ізраїлем і США через наміри Тель-Авіва приєднати всі палестинські землі. Про це глава палестинської національної адміністрації (ПНА) заявив в ефірі телеканалу "Аль-Джазіра".

"Організація визволення Палестини і Держава Палестина на сьогодні звільняються від усіх угод і домовленостей з урядами США та Ізраїлю, а також від усіх зобов'язань, заснованих на цих угодах і домовленостях, включаючи сферу безпеки", - заявив палестинський лідер.

У ході зустрічі з палестинськими керівниками в Рамалласі Аббас пояснив, що мова йде, зокрема, про угоди про співпрацю у сфері безпеки, передає "Інтерфакс".

Палестинський лідер закликав Ізраїль нести всю відповідальність перед міжнародною спільнотою, як "окупаційна сила на окупованій території Палестини".

Крім того, Аббас закликав включити Палестину до складу міжнародних організацій та інститутів.

"Ми знову заявляємо про свою прихильність міжнародному праву, арабським, ісламським і регіональним домовленостям, частиною яких ми є. Ми також підтверджуємо свою відданість боротьбі з міжнародним тероризмом в будь-якому його прояві", - заявив Аббас.

Згідно з заявою Аббаса, Палестина готова повернутися до переговорів щодо палестино-ізраїльського конфлікту за посередництва третьої сторони.

Читайте також: Палестина назвала "мирний план Трампа" таким, що суперечить нормам міжнародного права

Раніше глава європейської дипломатії Жозеп Боррель закликав владу Ізраїлю відмовитися від дій, які можуть призвести до анексії Палестини.

28 січня Дональд Трамп представив мирний план врегулювання ситуації на Близькому Сході, згідно з яким, територія майбутньої незалежної держави Палестина має збільшитися в два рази. Ізраїль зберігає за собою право на спірну територію Голанських висот і "неподільну" столицю Єрусалим.

Докладніше читайте в матеріалі Віталія Федяніна "Угода століття імені Трампа" на сайті ZN.UA.