UA / RU
Підтримати ZN.ua

Остання авіакомпанія Західної Європи припинила авіарейси до Ірану через ескалацію ситуації в регіоні

Поки що рейси призупинили на тиждень.

Авіакомпанія Austrian Airlines призупиняє до 18 квітня всі рейси з Відня до Тегерана через ескалацію напруженості в регіоні, передає Reuters. Це була остання західноєвропейська авіакомпанія, чиї літаки літали до Ірану. 

«Маршрути, які проходять через повітряний простір Ірану, також будуть змінені. Безпека наших пасажирів і екіпажів має найвищий пріоритет», – зазначили в авіакомпанії.

Вказано, що Austrian Airlines мала авіасполучення з Іраном довше ніж німецька компанія Lufthansa. Ближче розташування Відня до Тегерана означало, що австрійській авіакомпанії було легше скасувати рейси або бути змушеною залишити персонал в Тегерані на ніч. 

Міністерство закордонних справ Австрії, слідом за Німеччиною закликало своїх громадян виїхати з Ізраїля.

Читайте також: Байден заявив, що очікує нападу Ірану на Ізраїль "скоріше рано, ніж пізно"

Вже понад тиждень світ напружено очікує, як Іран відповість на знищення кількох старших командирів Корпусу вартових ісламської революції. Проте схоже, що від великої війни Близький Схід береже та ж складність інтересів і цілей, яка створює постійне напруження. Про це пише завідувач відділу Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак у статті «Чому досі не розпочалася війна Ірану та Ізраїлю».