UA / RU
Підтримати ZN.ua

Особу водія фургона, який скоїв наїзд на пішоходів в Барселоні, встановлена – поліція

Його місцезнаходження поки не встановлено.

За кермом фургона, що вчинив наїзд на пішоходів у центрі Барселони 17 серпня, був Юнес Абуякуб, повідомив у понеділок радник внутрішніх справ Каталонії Хоакім Форн, інформує "Інтерфакс".

В ефірі радіостанції "Каталунья" він також повідомив, що підозрюваний перебуває в розшуку, його місцезнаходження не встановлено. Підозрюваний 22-річний марокканець Юнус Абуякуб – виходець з міста Ріполь, де, як повідомлялося раніше, поліція провела новий обшук в одній з квартир. Під час операції правоохоронці конфіскували дві сумки і коробку з різними матеріалами.

Читайте також: Теракти в Європі фінансувалися ІДІЛ через мережу компаній в Уельсі – The Sunday Times

Нагадаємо, 17 серпня мікроавтобус в'їхав у натовп людей на пішохідній вулиці Рамбла в Барселоні. Водієві фургона вдалося сховатися від поліції. В ніч на 18 серпня в місті Камбрільсі терористи на автомобілі скоїли наїзд на групу пішоходів, а потім атакували їх з ножами. Поліція відкрила по терористах вогонь на поразку. В результаті терактів загинули 15 осіб, 13 з яких стали жертвами атаки в Барселоні. Одна постраждала померла в Камбрільсі. Крім того, в автомобілі терористів було виявлено тіло 35-річного іспанця з ножовими пораненнями. Серед загиблих і постраждалих – громадяни 34 держав, в тому числі Іспанії, Бельгії, Португалії, Франції. Інформації про постраждалих українців немає. Відповідальність за теракти взяло на себе угруповання "Ісламська держава".