UA / RU
Підтримати ZN.ua

Особисті дані силовиків РФ злили в мережу - ЗМІ

У Telegram з'явився канал з даними про силовиків, які розганяли мітинг 23 січня.

У Росії з'явився сайт, де публікують дані співробітників міліції, які розганяли демонстрації опозиції. Після протестів 23 січня поліція по всій Росії затримала 3,5 тис. осіб, в тому числі 50 журналістів.

Сайт з даними поліцейських і солдатів Нацгвардії знайшли російські журналісти. За їх повідомленнями, анонімні користувачі інтернету публікують в Мережі фотографії співробітників правопорядку, їх адреси та номери телефонів.

Роскомнадзор направив керівництву месенджера Telegram вимогу припинити незаконне розповсюдження персональних даних росіян. У листі йдеться, що публікація персональних даних громадян без їх згоди суперечить закону РФ «Про персональні дані» та політиці конфіденційності компанії Telegram Group Inc.

Telegram також використовувався для публікації персональних даних протестувальників.

Читайте також: Китай запропонував встановити глобальні стандарти для безпеки персональних даних — Reuters

Відзначимо, опозиція збирає 31 січня в Москві повторну акцію протесту на підтримку Олексія Навального. ГУ МВС попередило про те, що будуть закриті центральні станції метро, Червона площа і центральні вулиці будуть перекриті для пішоходів. Також влада рекомендувала на час проведення акції закритися магазинам в центрі.