UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оскільки Путін отримає ще один шестирічний термін, Україна опинилася на роздоріжжі — The Times

Потреба України в додатковій підтримці з боку Заходу зараз важлива як ніколи.

Сьогодні фіктивні вибори в Росії завершаться, і Владімір Путін, безсумнівно, отримає ще один президентський термін. У путінській Росії ви або "патріот", який підтримує його, або зрадник. На виборчих дільницях відбулися протести, але не було ніякої реальної опозиції.

Справжня історія, однак, розгортається не в безглуздій російській пародії на демократію. Вона полягає в долі українських громадян, які піддаються щоденним обстрілам з боку російської військової машини в рамках того, що Путін все ще продовжує називати своєю спеціальною військовою операцією, пише The Times.

Читайте також: Путін робить ставку на слабкість Європи — The Telegraph

"У той час, коли увага світу прикута до Гази, ми не повинні забувати про воєнні злочини, скоєні путінською Росією в Маріуполі і які продовжують чинитися проти українського народу в інших місцях", — вважає видання.

Тривалий конфлікт ніколи не був наміром Путіна, але чим довше він затягується, тим краще для нього. Вимоги українського президента щодо додаткового військового обладнання та підтримки з боку Заходу зараз важливіші, ніж будь-коли. Росія витрачає величезну частку своїх національних ресурсів на ведення цієї війни, збільшивши цього року витрати на оборону на 70% і підвищивши зарплату військовослужбовцям, щоб стримати невдоволення.

Читайте також: Європа — континент пацифістів і жодні витрати на оборону не зможуть врятувати НАТО — The Telegraph

Як зазначають високопоставлені британські військові, для перемоги України в цій боротьбі потрібно буде значне збільшення ресурсів з боку Британії та західних союзників. Ті, хто стоїть найближче до російської агресії, вживають заходів — Польща, Фінляндія та країни Балтії збільшують витрати на оборону і підвищують боєготовність.

"Війна знаходиться на роздоріжжі. Захід, справедливо кинувши жереб разом з Україною проти необґрунтованої російської агресії, не може допустити перемоги Путіна або врегулювання, при якому агресор назавжди отримає територію. Життєво важливо, щоб за додаткової західної підтримки Україна не зазнала поразки", — підсумувало видання.