UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опублікований повний текст звіту комісії MH17

Причиною загибелі 298 людина була ракета серії 9М38, випущена з ЗРК "Бук" поблизу селища Первомайський - з території, яка в липні 2014 року контролювалася проросійськими сепаратистами.

У середу, 28 вересня, міжнародні слідчі у своєму проміжному звіті першого етапу роботи Спільної слідчої групи (Joint Investigation Team, JIT) підтвердили причетність проросійських бойовиків до знищення MH17. Нижче публікується повний текст даного звіту.

Детальніше читайте у статті Володимира Кравченка "МН17: за півкроку до істини. Слідчі встановили російські корені "Бука"".

Читайте також: Фахівці про заяви РФ про ситуацію під час аварії MH17: росіяни хитрують

17 липня 2014 року в Донецькій області поруч з селищем Шахтарськ в зоні бойових дій був збитий Боїнг-777 "Малайзійських авіаліній", що слідував рейсом MH17 "Амстерлам-Куала-Лумпур". Усі 298 осіб, які перебували на борту літака, загинули.

13 жовтня відбулася презентація доповіді Ради безпеки Нідерландів, згідно з яким літак рейсу MH17 був збитий ракетою комплексу "Бук" російського виробництва. У той же час, в доповіді не названі відповідальні за запуск цієї ракети.