UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція розкритикувала Меркель за приховування деталей зустрічі з Лавровим - Deutsche Welle

Попутно депутати зацікавилися питанням, як до Європи в'їхав начальник російського Генштабу, який перебуває під санкціями.

У Німеччині опозиційні партії жорстко розкритикували канцлерін ФРН Ангелу Меркель за проведену зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим; канцлерін закидають те, що вона не розкрила усіх деталей зустрічі, в якій також взяли участь голова Федерального міністерства закордонних справ ФРН Гайко Мас та начальник Генерального штабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов, передає Deutsche Welle.

Зокрема, опозицію зацікавило питання, як до Європи в'їхав начальник російського Генштабу, який перебуває під санкціями - Валерію Герасимову заборонено перетинати кордони Євросоюзу через санкції, введені у 2014 році після анексії Криму Росією. Представник опозиційної політсили "зелених" пообіцяв ініціювати "проведення парламентського розслідування" з цього питання; втім, конкретних уточнень він не зробив.

У свою чергу, представник опозиційної Вільної демократичної партії назвав "прикрим і дивним" те, що уряд ФРН так мало розповів про зустріч Меркель і Лаврова, а також не анонсував проведення переговорів заздалегідь. Опозиціонер знайшов це дуже підозрілим.

Як повідомлялося, 24 липня в Берліні відбулися переговори федерального канцлера Ангели Меркель з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Співрозмовники обговорювали Сирію і Україну. На зустрічі також були присутні глава МЗС Німеччини Хайко Маас і начальник Генштабу Збройних сил Російської Федерації Валерій Герасимов.

Після цього Лавров і Герасимов зустрілися в Парижі з президентом Франції Еммануелем Макроном, щоб обговорити ті ж теми.