UA / RU
Підтримати ZN.ua

Операція ЗСУ в Курській області викликала сумніви щодо влади Путіна в його оточенні — Гілі

Згідно з даними розвідки, все більше росіян занепокоєні поточними подіями в країні, пов'язаними з операцією України в Курській області.

Несподівана операція України в Росії "посіяла сумніви" всередині країни щодо Владіміра Путіна, заявив міністр оборони Великої Британії. У статті для The Telegraph Джон Гілі заявив, що курська операція, найбільша іноземна атака на російську територію з часів Другої світової війни, змусила російський народ поставити під сумнів свого президента, викривши його все більш крихку владу над країною.

"Оборонна операція України в Курську є нагадуванням усім прихильникам України про те, що війна може змінитися в найкоротші терміни, і подальша військова підтримка України залишається такою ж важливою, як і раніше. Вона посіяла сумніви всередині Росії, піддаючи путінську кремлівську "зграю" наслідкам їхньої агресії", — пише Гілі.

Попри небажання Путіна повірити у просування України, джерела в оборонному відомстві повідомили The Telegraph, що розвіддані свідчать про те, що широкі верстви населення Росії дедалі більше занепокоєні ситуацією, що розгортається. Тому Кремль заблокував соціальні мережі й додатки для обміну повідомленнями, щоб утримати під контролем потік інформації в Росії.

Читайте також: Путін не здатний швидко відповісти на вторгнення України в Курську область — WP

Раніше Путін, виступаючи в режимі відеоконференції на нараді російських політиків заявив, що він не винен у вторгненні України в Курську область. Натомість він поклав відповідальність на "силові структури" за прорив оборони на російському кордоні.