UA / RU
Підтримати ZN.ua

ООН: Щонайменше 300 тисяч жителів Африки можуть померти від COVID-19

У найгіршому прогнозі можуть померти близько 3,3 мільйона жителів континенту.

Приблизно 300 тисяч жителів Африки можуть померти від коронавірусу COVID-19, повідомило в п'ятницю агентство Associated Press з посиланням на доповідь Економічної комісії ООН для Африки (ЕКА ООН).

В документі йдеться, що навіть при дотриманні правил соціального дистанціювання, заразиться коронавірусом в Африці можуть 122 мільйони осіб. А при найгіршому розвитку ситуації в Африці може заразиться майже все населення континенту – 1,2 мільярда людей з 1,3 млрд населення. В найгіршому випадку можуть померти близько 3,3 мільйона осіб.

У доповіді ЕКА ООН йдеться, що Африка "особливо вразлива" до коронавірусу COVID-19 через бідність населення, перенаселеність міст і серйозні проблеми в системах охорони здоров'я.

За станом на п'ятницю в Африці зареєстровано 18441 випадок COVID-19, майже тисяча людей померли, 4344 хворих одужали.

Зазначимо, що в США стверджують, що знайшли ліки проти коронавірусу SARS-CoV-2. Дослідники проводять клінічні випробування препарату під назвою Remdesivir для боротьби з пандемією COVID-19. Вчені повідомляють, що більшість тяжкохворих пацієнтів, що виписувались з лікарень вже через тиждень.