UA / RU
Підтримати ZN.ua

ООН надасть продовольчу допомогу КНДР

Головним чином, продовольчу допомогу отримають діти, вагітні та жінки.

Всесвітня продовольча програма ООН ухвалила план виділення 200 млн дол. на продовольчу допомогу жителям Північної Кореї, йдеться в оприлюдненому 8 червня комюніке організації. Програма розрахована на два роки і, як очікується, торкнеться 2,4 млн жителів КНДР. Головним чином, продовольчу допомогу отримають діти, вагітні та жінки.

Варто зазначити, що раніше заступник керівника представництва Продовольчої і сільськогосподарської Організації Об'єднаних Націй (FAO) у Пхеньяні Білай Дерза Гага заявив, що повідомлення про голод в КНДР, поширювані деякими західними ЗМІ, "не відповідають дійсності".

Нагадаємо також, що робочі переговори між Північною і Південною Кореями почнуться 9 червня у прикордонному селі Пханмунджом. Сторони домовилися направити на захід по три делегати, які повинні будуть підготувати двосторонню зустріч на міністерському рівні. Очікується, що вона відбудеться 12 червня в Сеулі.

Пропозицію про початок діалогу надійшла 6 червня. Спочатку Пхеньян пропонував в якості місця для робочої зустрічі промислову зону Кесон, але Сеул переконав північних партнерів, що Пханмунджом підійде краще, пояснює агентство. Раніше повідомлялося, що КНДР надала Південній Кореї право призначити час і місце переговорів.

Як очікується, до порядку денного увійдуть такі питання, як відкриття промислового комплексу Кесон, відновлення роботи курорту в горах Кимгансан і продовження возз'єднання сімей, які опинилися по різні сторони кордону після Корейської війни 1950-1953 років. При цьому гостре питання щодо північнокорейської ядерної програми обговорюватися, швидше за все, не буде. !zn

Читайте також:

Північна Корея "роздрукувала" армійські продсклади для запобігання голоду

Північна Корея попросила продовольчу допомогу в Монголії

Генсек ООН заявив, що КНДР ніколи не визнають ядерною державою

ООН не побачила в Північній Кореї ознак голоду