UA / RU
Підтримати ZN.ua

Олексій Навальний отримав три з половиною роки умовно, його брата відправили в колонію

Поки перший залишається під домашнім арештом.

У вівторок, 30 грудня, Замоскворецький суд Москви оголосив вирок опозиційному політику, засновнику Фонду боротьби з корупцією Олексію Навальному і його брату Олегу у справі "Ів Роше".

Олексій Навальний отримав три роки шість місяців умовно, Олег Навальний - три роки і шість місяців колонії, повідомляє "Дождь" з посиланням на прес-секретаря Олексія Навального Кіру Ярмиш.

За її словами, Олексій Навальний залишається під домашнім арештом до вступу вироку в силу. Російський журналіст, головний редактор "Еха Москви" Олексій Венедиктов уточнює в свеом Twitter, що вирок вступить в силу після рішення другої інстанції - Мосміськсуду.

Вирок вступить в силу після рішення другої інстанції (Мосміськсуду), а не 15 січня.

- Alexey Venediktov (@aavst) 30 грудня 2014

Суд також задовольнив цивільний позов "Багатопрофільної процесингової компанії" у розмірі більше чотирьох мільйонів рублів, повідомляє Інтерфакс.

Адвокат Олексія Ольга Михайлова заявила, що захист Олексія та Олега Навальних оскаржить вирок.

"Це витончений психологічний тиск, Олексія фактично беруть у заручники", - цитує "Дождь" слова соратників Навального, Іллі Яшина, Ольги Романової та Георгія Албурова.

Братів Олексія і Олега Навальних звинуватили у шахрайстві, скоєному групою осіб за попередньою змовою з використанням свого службового становища, в особливо великому розмірі, а також легалізації коштів. За версією слідства, вони шахрайським шляхом викрали грошові кошти ТОВ "Ів Роше Схід" в розмірі понад 26,7 млн рублів, а також ТОВ "Багатопрофільна Процессинговая Компанія" в розмірі понад 4,4 млн рублів.

Навальні свою провину категорично заперечують, називаючи справу сфальсифікованою і політизованою.

Раніше повідомлялося, що згідно з рішенням суду, вирок буде винесено 15 січня 2015 року. На день винесення вироку опозіціонери готували масові мітинги на Манежній площі. Однак оголошення вироку перенесли на більш ранній термін.