UA / RU
Підтримати ZN.ua

Один із найбільш розшукуваних ФБР злочинців затриманий в Іспанії

Ділка секс-індустрії Майкла Джеймса Пратта розшукували 3 роки.

Засновник каліфорнійської порноімперії, яка примушувала молодих жінок до зйомок відео для дорослих Майкла Джеймса Пратта був включений до списку десяти злочинців, які найбільше розшукуються в США, був заарештований 21 грудня в Мадриді, через три роки після того, як він зник, повідомляє AP NEWS.

Пратт, уродженець Нової Зеландії, утримуватиметься під вартою в Іспанії до екстрадиції до Сан-Дієго для пред'явлення звинувачень у секс-торгівлі та торгівлі неповнолітніми, виробництві дитячої порнографії та змові з метою відмивання грошей.

Читайте також: Відомого канадського модельєра звинуватили в згвалтуванні і секс-торгівлі

40-річний Пратт заснував неіснуючий сайт GirlsDoPorn в Сан-Дієго. У 2019 році в Сан-Дієго йому та іншим особам було пред'явлено звинувачення у сексуальних злочинах після того, як проти нього подали цивільний позов 22 жінки, які стверджували, що вони стали жертвами шахрайства та порушення контракту.

За словами жінок, їх п'яняли алкоголем та марихуаною, а потім поспішали з підписанням контракту, який не давали прочитати. Деякі з них заявили, що зазнавали сексуального насильства і насильно утримувалися у готельних номерах до закінчення зйомок для дорослих.

Суддя виніс рішення на користь жінок і присудив 12,7 млн. доларів США Пратту, Метью Айзеку Вулфу та продюсеру та виконавцю фільмів для дорослих Рубену Андре Гарсіа.

Вульф, який займався повсякденною діяльністю, фінансами, маркетингом та зйомками для сайту, цього року визнав себе винним за одним федеральним пунктом звинувачення у змові з метою скоєння сексуальної торгівлі. Він очікує на вирок.

Інші співучасники також визнали свою провину. Гарсія засуджено до 20 років позбавлення волі, а оператор Теодор Джії отримав чотирирічний термін.

Нагадаємо, у 2020 році продюсера Харві Вайнштейна звинуватили у зґвалтуванні ще чотирьох жінок, однієї з яких було 17 років. За попередні випадки зґвалтувань Вайнштейна засудили до 23 років в'язниці. Крім утримання під вартою, Вайнштейн має виплатити 44 мільйони доларів за цивільними позовами.