UA / RU
Підтримати ZN.ua

Очільницею МЗС Північної Кореї стала ключова лобістка створення ядерної зброї

Чхве Сон Хі поряд із сестрою Кім Чен Ина є однією з небагатьох північнокорейських жінок, які займають посаду настільки високого рівня.

У Північній Кореї призначили ключову учасницю ядерних переговорів Чхве Сон Хі новою міністром закордонних справ. Це відбулось на тлі завершення засідання правлячої партії під головуванням лідера Кім Чен Ина, передає Reuters.

Останній представив цілі щодо посилення військової потужності країни та оборонних досліджень для “захисту суверенних прав Північної Кореї”.

Пленарне засідання Центрального комітету Робітничої партії країни скликали з середи по п'ятницю.

Сон Хі була першою віце-міністром закордонних справ і є однією з небагатьох північнокорейських жінок, які займають посаду настільки високого рівня.

Читайте також: До КНДР «нарешті» прийшов COVID-19: влада повідомила про «перші випадки» зараження і ввела локдаун

Сьоме ядерне випробування КНДР

Призначення нового міністра відбулося після того, як на Заході (зокрема в США) попередили, що Північна Корея готується провести сьоме ядерне випробування, і заявили, що знову будуть домагатися санкцій ООН, якщо воно відбудеться.

У середу радник США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Штати "дуже уважно стежать" за можливим ядерним випробуванням Північної Кореєї.

Очікується, що міністр оборони Південної Кореї Лі Йонг-соп і міністр оборони США Ллойд Остін зустрінуться в суботу під час азійського безпекового саміту  «Діалог Шангри-Ла»  в Сінгапурі. У ньому традиційно беруть участь міністри оборони та інші військові керівники 28 держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Нагадаємо, раніше сестра Кім Чен Ина увійшла до складу найвищого органу виконавчої влади в КНДР. Кім Йо Чжон фактично стала другою особою в державі.  Її вважають найбільш вірогідним наступником Кім Чен Ина на посаді верховного лідера КНДР  після його смерті.