UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОБСЄ поставила Грузію за приклад іншим пострадянським країнам

Грузія на сьогоднішній день, на думку ОБСЄ, є прикладом демократичної держави для пострадянських країн, а також прикладом того, як влада може мирно перейти з рук однієї партії до рук іншої партії.

Спеціальний представник Парламентської асамблеї ОБСЄ по Південному Кавказу Жоао Суареш, який у неділю, 27 жовтня разом з колегами вже відвідав кілька виборчих дільниць у Тбілісі з виборів президента Грузії, заявив, що "все відбувається з дотриманням правил".

"Якою б не була політична позиція грузинського народу, Грузія на сьогоднішній день є прикладом демократичної держави для пострадянських країн, а також прикладом того, як влада може мирно перейти з рук однієї партії до рук іншої партії", - заявив журналістам Суареш.

Процес президентських виборів в Грузії позитивно оцінив також член Європарламенту Кшиштоф Лісек, за словами якого "члени виборчих комісій на місцях добре підготовлені, і голосування проходить у спокійній обстановці". "Вже з 8 години ранку виборці з'явилися на виборчій дільниці. Як видно, громадяни Грузії хочуть зробити свій вибір", - сказав європарламентарій.

- Грузія обирає заміну Саакашвілі

Нагадаємо, у Грузії у неділю проходять чергові президентські вибори. Виборчі дільниці відкрилися о 08:00 за місцевим часом (06:00 за київським) і працюватимуть до 20:00 (18:00 за Києвом).

Всього у виборах беруть участь 23 кандидати - такого розмаїття в країні не було ніколи.

За даними на 12.00 за місцевим часом (10:00 за київським) явка склала 17,5%, у виборах взяли участь понад 600 тисяч виборців.

За даними більшості опитувань, основними претендентами на пост є Георгій Маргвелашвілі від правлячої коаліції "Грузинська мрія", Давид Бакрадзе від "Єдиного національного руху" (партія Саакашвілі) і Ніно Бурджанадзе від партії "Демократичний рух - Єдина Грузія". Діючий президент Михайло Саакашвілі за законом балотуватися на третій термін не може. !zn

Читайте також:

Грузію знову кличуть повернутися в СНД

Всі 23 кандидати в президенти Грузії впевнені у своїй перемозі

Саакашвілі закликав боротися не з внутрішніми, а зовнішніми ворогами

Соцопитування, замовлене Саакашвілі, виявило серйозне невдоволення політикою уряду Іванішвілі