UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оборонна компанія Rheinmetall отримує рекордні замовлення на тлі війни в Україні та в Газі

Операційний прибуток німецького оборонного концерну майже подвоївся через зростання військових витрат.

Компанія Rheinmetall отримала рекордний портфель замовлень на суму 48,6 млрд євро, оскільки продажі й прибутки найбільшого оборонного концерну Німеччини продовжують зростати на тлі війн в Україні та Секторі Гази. Концерн, що базується в Дюссельдорфі, повідомив 8 серпня, що продажі в першому півріччі зросли на третину до 3,8 млрд євро, а операційний прибуток майже подвоївся до 404 млн євро завдяки зростанню замовлень на озброєння і боєприпаси, пише Financial Times.

Генеральний директор Армін Паппергер заявив, що прибутковість "значно зросла" завдяки збільшенню продажів, які, за його очікуваннями, продовжуватимуть щорічно зростати приблизно на 2 млрд євро "в найближчі роки".

Компанія повідомила, що ключовими проєктами були замовлення на артилерійські снаряди для Німеччини й України, причому найбільшим замовленням на сьогодні є контракт з Бундесвером на бронемашини Boxer на загальну суму 2,2 млрд євро, включно з обслуговуванням.

Читайте також: Концерн Rheinmetall збудує у Литві завод з виробництва снарядів

"Суперцикл [оборонних витрат] явно прискорюється", — додав Паппергер, який був мішенню невдалого російського замаху на початку цього року.

Минулого тижня Міністерство закордонних справ Росії заявило, що український завод з виробництва боєприпасів Rheinmetall, який має запрацювати протягом двох років, є "законною ціллю" для російських військових, згідно з повідомленнями Reuters.

Читайте також: Rheinmetall зробить все, щоб Україна отримала прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 кілометрів

Раніше ми повідомляли, що в Україні запрацював перший цех Rheinmetall з ремонту бронетехніки. У майбутньому тут планують виготовляти броньовану техніку. Крім того, Rheinmetall купив компанію в Африці, щоб збільшити свої потужності виробництва артилерійських снарядів для поповнення запасів країн членів НАТО та відправки в Україну.