UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обама у розмові з Меркель закликав готуватися до введення нових санкцій щодо Москви

Керівники США і Німеччини торкнулися ситуації на Південному Сході України, що "викликає занепокоєння", а також "знову закликали Росію відвести війська від кордону".

Президент США Барак Обама в телефонній бесіді з канцером Німеччини Ангелою Меркель закликав Європу бути готовою до запровадження нових санкцій проти Росії через ситуацію в Україні, повідомив Білий дім.

"Президент підкреслив необхідність для США і Євросоюзу, інших світових партнерів, бути готовими до того, щоб відповісти на нову ескалацію з боку Росії додатковими санкціями", - йдеться у поширеній Білим домом заяві про бесіду, що відбулася напередодні.

Сторони торкнулися ситуації на Південному Сході України, що "викликає занепокоєння", а також "знову закликали Росію відвести війська від кордону".

Вони підтримали "зусилля уряду України щодо здійснення конституційної реформи", а також висловилися на користь "фінансової підтримки України з боку світового співтовариства".

Лідери двох країн також обговорили питання, питання, пов'язані з підготовкою чотиристоронньої зустрічі щодо України (Україна-Росія-США-ЄС). !zn

Читайте також:

Дещиця, Керрі, Ештон і Лавров зустрінуться в найближчі дні

Західні ЗМІ радять Києву у відносинах з Москвою проявити одночасно твердість і гнучкість

Британські експерти спрогнозували чотири сценарії вторгнення Росії в Україну