UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обама пояснив Путіну мету санкцій проти Росії і пригрозив подальшою ізоляцією

Президент США попередив, що Росії загрожують подальші втрати і ізоляція, якщо вона не прийме ці конкретні заходи для деескалації конфлікту в Україні.

Президент США Барак Обама у четвер, 17 липня поговорив по телефону з президентом РФ Володимиром Путіним про ситуацію в Україні і додаткових санкції проти російських приватних осіб і компаній, про запровадження яких США оголосила 16 липня.

Обама, йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, підкреслив, що як і раніше націлений на дипломатичне вирішення конфлікту, а санкції для нього не є кращим варіантом дій.

При цьому президент США зазначив, що у зв'язку з численними свідченнями того, що Росія продовжує збільшувати постачання важкої зброї бойовикам в Україні і не вживає заходи, передбачені Сполученими Штатами і Європою для деескалації кризи, необхідно було ввести додаткові санкції, відповідні заяви США і їх союзників після зустрічі "Великої сімки" в Брюсселі.

Обама, вказується в повідомленні, знову висловив занепокоєння з приводу зосередження російських військ біля кордону з Україною. Він закликав Путіна прийняти конкретні заходи для деескалації конфлікту, в тому числі чинити тиск на сепаратистів, щоб ті погодилися на перемир'я, підтримати дорожню карту переговорів, припинити потік зброї і бійців через кордон, домогтися звільнення сепаратистами всіх заручників і взяти участь у створенні ефективного механізму контролю над кордонами з боку ОБСЄ.

Обама попередив, що Росії загрожують подальші втрати і ізоляція, якщо вона не прийме ці конкретні заходи.

Він також підкреслив, що і Вашингтон, і Москва зацікавлені в тому, щоб Україна була стабільною і процвітаючою. Обама і Путін відзначили необхідність мирного вирішення українського кризи.

Нагадаємо, повідомленням Кремля, в ході розмови Путін "знову підкреслив необхідність негайного і безумовного припинення обома сторонами бойових дій на південно-сході України, вже призвели до численних жертв і змусили сотні тисяч українців шукати притулок в Росії". !zn

Читайте також:

РФ продовжує порушувати повітряний простір України

В Луганській області сили АТО взяли в полон "зеленого чоловічка"

РНБО: Російський військовий літак збив український Су-25

Оприлюднені відеодокази обстрілу України "Градами" з території РФ