UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обама оголосив про зміни стратегії боротьби з тероризмом

Америка буде готова застосувати військову силу - причому, і в односторонньому порядку, "якщо цього вимагатимуть інтереси".

Президент США Барак Обама оголосив про зміну стратегії Америки у боротьбі з тероризмом.

Виступаючи на церемонії випуску курсантів у військовій академії Вест-Пойнт під Нью-Йорком, Обама проголосив намір США створити фонд боротьби з тероризмом в обсязі п'яти мільярдів доларів. Фонд повинен сприяти підготовці фахівців для боротьби з озброєним екстремізмом і розвитку співробітництва з іншими країнами, що знаходяться на передовій лінії боротьби".

Президент США запевнив, що Америка буде готова застосувати військову силу - причому, і в односторонньому порядку, "якщо цього вимагатимуть інтереси".

Відповідаючи своїм критикам, як ізоляціоністам, так і интервенционистам, Обама заявив, що в 21-му столітті американський ізоляціонізм - не варіант. "Якщо не забезпечена безпека ядерних матеріалів, це може становити небезпеку для американських міст, якщо сирійська громадянська війна розливається через кордони, можливості загартованих у боях груп, які можуть напасти на нас, збільшуються", - роз'яснив він.

Агресія, яка залишається безкарною - на півдні України, в Південно-Китайському морі, або в іншому місці на земній кулі - в кінцевому рахунку може вплинути на наших союзників, і може призвести до залучення до цих дій американських військових, зазначив Обама.

Обама не погодився тими, хто каже, що Америка знаходиться в занепаді. Він нагадав, що у всьому світі люди звертаються до США у разі виникнення будь-яких проблем. "Коли тайфун вдаряє по Філіппінам, або дівчаток-школярок викрадають в Нігерії, або люди в масках захоплюють будівлі на Україні, погляди людей звертаються до Америки за допомогою", - підкреслив американський лідер. !zn

Читайте також:

Терористи обстрілюють житлові квартали в Слов'янську, є постраждалі серед мирних жителів

Російський снайпер: За вбивство українського рядового платять $ 100, за офіцера - $ 1000

США до 2016 року повністю виведуть війська з Афганістану