UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обама обіцяв розслідувати авіаудар по афганській лікарні

Військові США в Афганістані визнали, що бомбардування могло заподіяти "супутній збиток".

Президент США Барак Обама пообіцяв провести детальне розслідування обставин авіаудару по місцевому шпиталю в місті Кундуз на півночі Афганістану і прийняти необхідні заходи по закінченні розгляду.

Він також висловив глибокі співчуття сім'ям загиблих і постраждалим. Американські військові в Афганістані визнали, що бомбардування могло заподіяти "супутній збиток".

Наліт на клініку, керовану міжнародною неурядовою організацією "Лікарі без кордонів", було, ймовірно, здійснено помилково ВПС США в ході операції проти талібів у Кундузі. У результаті загинули 12 співробітників і сім пацієнтів, 37 людей було поранено.

Читайте також: В Афганістані в результаті краху літака США загинули не менше 10 осіб

Повідомлялося, що бойовики радикального ісламістського руху "Талібан" 28 вересня взяли під контроль все місто Кундуз - адміністративний центр однойменної провінції на півночі Афганістану. Екстремісти захопили резиденцію губернатора, управління поліції, підпалили будівлю ради провінції і місцевої радіостанції. Однак через кілька днів представник МВС Афганістану Седик Седикки повідомив, що спецпідрозділу афганських сил безпеки вибили талібів із захопленого ними міста Кундуз на півночі країни.