UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обама нагадав Путіну про Мінські домовленості

Президенти США і РФ по телефону обговорили Україну і Сирію.

Увечері в понеділок, 18 квітня, президенти США і РФ Барак Обама і Володимир Путін провели телефонну розмову, головними темами якого стали збройні конфлікти в Сирії й Донбасі, повідомляє прес-служба Білого дому.

"У тому, що стосується України, президент Обама закликав президента Путіна прийняти заходи, націлені на припинення істотної інтенсифікації боїв на сході України", – йдеться в прес-релізі Адміністрації президента США.

За словами офіційного представника Білого дому Джошуа Ернеста, американський президент продовжує домагатися дотримання російською стороною своїх зобов'язань в рамках Мінських домовленостей.

Напередодні держсекретар США Джон Керрі нагадав, що санкції проти Росії будуть діяти до тих пір, доки Кремль не виконає умови Мінських домовленостей.

Мінські угоди були підписані 12 лютого 2015 року за підсумками переговорів лідерів України, Росії, Франції та Німеччини. Керівники країн Заходу неодноразово заявляли, що зняття санкцій проти Росіїможливо лише повного виконання всіх пунктів угоди. У США їх пріоритетним пунктом вважаютьприпинення вогню на Донбасі, яке постійно порушується російською стороною.

Про перспективи зриву Мінського мирного процесу та його наслідки для України читайте в статті Сергія Рахманіна "Ходіння по мінському полю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".