UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нью-Йоркери підтримали заборону на використання пластикових пакетів

Якщо б штат Нью-Йорк був незалежною державою, вона стала б 11-ю за величиною економікою світу.

Згідно з новим соціологічним опитуванням, майже дві третини виборців Нью-Йорка підтримують нещодавно прийняту в штаті заборону на одноразові поліетиленові пакети. Опитування, проведене у вівторок The Siena College показало, що 62% жителів вважають, що заборона на використання пластикових пакетів, яка набуде чинності у березні 2020 року, корисна для Нью-Йорка.

Тільки третина опитаних сказали, що така заборона негативно вплине на штат.

Згідно з опитуванням, виборці обох основних партій підтримали цю заборону. 67% демократів і 56% республіканців підтримали заборону на використання пластикових пакетів.

"Жителі Нью-Йорка стверджують, що через сильну двопартійну маржу постійне обмеження податку на нерухомість і заборона на використання поліетиленових пакетів будуть корисні для Нью-Йорка", - сказав соціолог Стів Грінберг.

Нью-Йорк - один з найбільш населених і економічно розвинених штатів США. ВВП штату можна порівняти з ВВП Канади. Якби штат Нью-Йорк був незалежною державою, вона стала б 11-ю за величиною економікою в світі.

Повідомлялося, що Європейська комісія схвалила заборону низки одноразових виробів з пластику. Зокрема, заборона торкнеться одноразового посуду, столових приладів, трубочок-соломинок для напоїв, ватних паличок і пластикових кріплень для повітряних куль.

У грудні 2017 року Київська міська рада звернулася до Верховної Ради стосовно необхідності прийняття закону про заборону використання та продажу поліетиленових пакетів.