UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новим єврокомісаром з економічних питань став екс-прем'єр Фінляндії Катайнен

Катайнен буде займати посаду в Єврокомісії до 31 жовтня поточного року, коли закінчиться термін повноважень нинішнього складу.

Юркі Катайнен, що пішов з поста прем'єр-міністра Фінляндії, призначений новим комісаром Євросоюзу з економічних і монетарних питань, заявив голова Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу.

"Я прийняв рішення передати Юрки Катайнена повноваження, які до цього моменту здійснював Оллі Рен", - повідомив Баррозу, виступаючи перед журналістами в Брюсселі.

Рен залишив посаду члена ЄК з економічних та монетарних питань в червні. Надалі він буде працювати в Європейському парламенті.

Передбачається, що Катайнен буде займати посаду в Єврокомісії до 31 жовтня поточного року, коли закінчиться термін повноважень нинішнього складу. До цього моменту в ЄС повинні визначитися з новим складом ЄК.

Раніше в поточному місяці Катайнен заявив, що не має наміру балотуватися на посаду голови консервативної Національної коаліційної партії Фінляндії і, таким чином, не буде претендувати на те, щоб знову зайняти пост глави фінського кабінету міністрів. !zn

Читайте також:

Праворадикали не змогли сформувати фракцію в Європарламенті

ЄНП перемогла на виборах в Європарламент, але втратила п'яту частину місць

Кемерон погрожує виходом Лондона з ЄС у разі обрання Юнкера головою Єврокомісії