UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новим послом США в Білорусі стала дипломат Джулі Фішер

Американський посол Карен Стюарт був відкликаний з Білорусі у відповідь на аналогічну дію Мінська.

Американський сенат Конгресу більшістю голосів затвердив кандидатуру дипломата Джулі Фішер на пост нового посла США в Мінську. Трансляція цієї наради велася на сайті верхньої палати американського законодавчого органу.

Джулі Фішер тепер перший американський дипломат в Білорусі з 2008 року. Американський посол Карен Стюарт був відкликаний з Білорусі в березні 2008 року у відповідь на аналогічну дію Мінська, коли влада країни відкликала зі столиці США свого посла Михайла Хвостова. Причиною стало введення санкцій США проти компаній Білорусі.

Президент США Дональд Трамп повідомив про плани висунути Фішер на пост посла США в Білорусії в квітні. У травні він вніс її кандидатуру на затвердження Конгресу.

Раніше Фішер обіймала посаду заступника постпреда США при НАТО, тимчасового повіреного в справах США в РФ. Також Фішер працювала в американських посольствах в Грузії і Україні.

Читайте також: Білорусь закриває наземні кордони на виїзд з країни

Нова адміністрація США на чолі з президентом Джо Байденом може призначити нового посла в Україні замість частково пройшов процедуру призначення генерала Кіта Дейтона.

Про це повідомив у вівторок колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер під час онлайн-конференції, організованої Фондом США-Україна.