UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новим начальником штабу армії США став генерал, який назвав Росію головною ядерною загрозою

Раніше на слуханнях у комітеті у справах збройних сил Сенату США генерал Міллі виступив за надання Україні додаткових озброєнь.

У середу, 5 серпня, Сенат США затвердив кандидатуру генерала Марка Міллі на посаду начальника штабу армії (сухопутних військ), адмірала Джона Річардсона на посаду начальника штабу військово-морських сил і генерала Роберта Неллера на посаду командувача Корпусом морської піхоти. Всі дані кандидатури були запропоновані американським президентом Бараком Обамою.

Відповідно до законодавства США, після затвердження Сенатом Міллі, Річардсон і Неллер можуть очолити вищевказані штаби. Вони займуть нові посади до кінця 2015 року, відразу після того, як закінчиться термін повноважень їх попередників.

Раніше на слуханнях у комітеті у справах збройних сил Сенату США Міллі і Неллер виступили за наданняУкраїні додаткових озброєнь.

А Річардсон відомий своєю позицією з Китаю. На слуханнях він стверджував, що Пекін своєю поведінкою в Південно-Китайському морі здатний дестабілізувати весь регіон. На думку адмірала, деякі дії КНР в Південно-Китайському морі і, зокрема, "насипні роботи, безумовно, потенційно можуть дестабілізувати цей регіон".

В кінці липня генерал Марк Міллі заявив на слуханнях у комітеті Сенату у справах збройних сил, що ядерного потенціалу Росії достатньо для того, щоб знищити Сполучені Штати. "Росія є єдиною країною на землі, яка володіє достатнім ядерним потенціалом, щоб знищити США", - сказав Міллі.

Нагадаємо, 10 липня представник Держдепартаменту США Джон Кірбі заявив, що дії Росії викликають занепокоєнняу Сполучених Штатах. "Я думаю, що кожен у адміністрації (США - прим. ред.) поділяє аналогічне почуття занепокоєння щодо Росії, її викликів у галузі безпеки для нас", - зазначив Кірбі.

Так він прокоментував заяву командувача корпусом американської морської піхоти генерала Джозефа Данфорда, який назвав Росію "найбільшою загрозою" США. За словами генерала, поведінка Росії на міжнародній арені "викликає тривогу".

9 липня американський міністр ВПС Дебора Джеймс заявила, що Росія є найбільшою загрозоюнаціональної безпеки Сполучених Штатів, Вашингтон має наростити свою військову присутність в Європі.

А старший член Комітету Збройних сил Палати представників США республіканець Майк Роджерс (він є головою підкомітету з стратегічним силам) заявив, що Росія стає новою стратегічною ядерною загрозою для Сполучених Штатів.