UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий генсек НАТО обговорив з главою МЗС Польщі посилення української ППО

Обоє згодні, що російські дрони, які вилітають за межі України під час обстрілів, стають проблемою.

Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, під час якої, зокрема, мова йшла про зміцнення протиповітряної оборони України. Про це повідомило польське МЗС.

«Новий генсек НАТО подякував Польщі за зусилля щодо підтримки України та відзначив нагальну потребу у зміцненні системи протиповітряної оборони України та посиленні матеріально-технічного забезпечення українських Збройних сил. Обидва політики погодилися, що російські ракети та безпілотники, які порушують кордони країни НАТО, які знаходяться поза контролем російської армії, стають проблемою», – повідомили в МЗС.

Також сторони обговорили розширення Північноатлантичного Альянсу. Мова йшла і про загострення ситуації на Близькому Сході. Зокрема, в контексті останнього питання, Рютте звернув увагу, що в близькосхідному регіоні багато військового контингенту НАТО і нинішня ситуація може нести для них загрозу.

Читайте також: Рютте: Інвестиції у підтримку України значно менші, ніж якби нам напряму довелося боротися із Путіним

Аналітики вважають, що Рютте на посаді генсека НАТО чекатиме низка викликів, зокрема, невизначеність нависла як на тлі вторгнення РФ в Україну, яке перетворилося на війну на виснаження, так і над майбутньою підтримкою НАТО і Києва з боку США, оскільки скептично налаштований щодо Альянсу колишній американський президент Дональд Трамп розраховує повернутися до Білого дому.