UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нова Зеландія ввела санкції проти начальника ГРУ та ще кількох російських громадян та компаній

Під нові санкції загалом потрапили вісім фізичних та юридичних осіб.

Міністерка закордонних справ Нової Зеландії Нанаія Махута заявив, що його країна ввела нові санкції щодо восьми російських організацій та громадян через повномасштабне вторгнення РФ в Україну, передає «Інтерфакс-Україна».

«Нова Зеландія, продовжує недвозначно засуджувати невиправданий та незаконний напад Росії на Україну», – зазначено у заяві Махути, опублікованій на сайті уряду.

Глава новозеландського МЗС додала, що нинішні санкції відображають повне неприйняття спроб Москви «ввести в оману міжнародне співтовариство».

За словами Махути, останні санкції спрямовані проти восьми фізичних та юридичних осіб, причетних до «путінської кампанії дезінформації», а також до «кібератак на Україну».

«Вони ґрунтуються на більш ранніх санкціях Нової Зеландії, спрямованих проти пропагандистів, і розширюють наш список санкцій, включивши до нього сумно відому «ферму тролів», представника міністерства оборони Росії та інших», – заявила глава Міністерства закордонних справ Нової Зеландії.

Так санкції зачепили:

Крім того, під санкції потрапили:

Читайте також: Китай поки що не порушував американські санкції проти Росії

Минулого тижня Нова Зеландія ввела санкції проти 170 членів ради федерації та низки оборонних підприємств Росії. До цього країна запровадила санкції щодо 18 російських фінансових установ. До списку потрапили зокрема Центральний банк РФ та Фонд національного добробуту.