UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нова президентка Мексики не поїде до України, попри запрошення Зеленського

Вона продовжить політику попередника.

Новообрана президентка Мексики Клаудія Шейнбаум відхилила запрошення президента Володимира Зеленського відвідати Україну після того, як вона вступить на посаду 1 жовтня. За її словами, вона продовжить політику попередника Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, передає Fuser News.

"Ми поїдемо на деякі міжнародні заходи, які вважаємо важливими, але не будемо багато подорожувати. Тут наша відповідальність", — заявила Шейнбаум.

Політика її попередника полягала у невтручанні у зовнішні справи та підтримці мирних перемовин. За словами президентки, Мексика підтримує дипломатичні відносини з усіма країнами, окрім Еквадору, де у квітні стався напад на мексиканське посольство.

Читайте також: Мексика запросила Путіна на інавгурацію президентки. Країна є членом МКС – росЗМІ

Нагадаємо, у червні 61-річна Клаудія Шейнбаум стала першою жінкою, яка очолила Мексику за 200-річну історію країни. Вона кліматолог та колишня очільниця столиці Мехіко.

Раніше у Мексиці відхилили прохання України заарештувати російського диктатора Владіміра Путіна, якщо глава Кремля відвідає інавгурацію Шейнбаум. Українське посольство нагадало про те, що Путін є воєнним злочинцем, а Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер на арешт очільника Кремля. Мексика є членом МКС.