UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нова посада Патрушева є пониженням – Коваленко

А от збереження на старому посту Кірієнка вказує на плани продовжувати інформаційні атаки на Україну.

Призначення екссекретаря  Ради національної безпеки Російської Федерації Ніколая Патрушева на посаду помічника президента Росії є його пониженням та ймовірною втратою статусу головного куратора силовиків від Путіна, вважає керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки та оборони України Андрій Коваленко.

При цьому він зазначив, що Сєргєй Кірієнко зберіг свій пост першого заступника голови адміністрації Владіміра Путіна, що вказує про наміри продовжувати існуючу політику РФ.  

«Збереження свого посту Кірієнком в адміністрації Путіна говорить про те, що Росію влаштовує напрямок інформаційно-психологічних операцій та інших проектів щодо України, які той курує. Фактично Кірієнко - це ключова фігура по всіх російських СІО та ІПСО проти нас, а також він курує проекти Медведчука типу «Другая Украина», - написав він у Telegram.

Читайте також: Столтенберг назвав, хто допомагає Росії вести війну проти України

Напередодні Совєт Фєдєрациі РФ призначив новий уряд Росії, а сьогодні Путін опублікував низку указів із незначними перестановками в своїй адміністрації.

Новим міністром оборони Росії став Алєксєй Бєлоусов. Експерти одноголосно пов'язують такі зміни з планами Путіна вести тривалу війну тепер вже не лише проти України, але й проти НАТО. Для цього РФ прагне оптимізувати економіку та оборонно-промислову базу. 

Про те, що означають для України кадрові перестановки в Росії, читайте в статті Володимира Кравченка "Путін змістив Шойгу. Чим має відповісти Україна?".