UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нова медійна війна: Пєсков не виключає блокування YouTube по всій території РФ

Це відповідь на блокування каналів RT.

Російська влада в змозі заблокувати відеохостинг YouTube через блокування каналів "RT DE" і "Der Fehlende Part".

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляють російські ЗМІ.

"Очевидні ознаки того, що порушені закони Російської Федерації й порушені грубо. Це пов'язане з цензурою, перешкодою поширенню інформації в ЗМІ. Якщо наші контрольні органи прийдуть до висновку, що це порушує законодавство, то не можна виключати можливість примусових заходів", - сказав він.

Пєсков підкреслив, що будь-яке порушення закону — це крайній випадок, тому назвати блокування сервісу крайнім заходом можна.

"Повинна бути нульова терпимість до подібних порушень закону", - підкреслив він.

"RT DE" і "Der Fehlende Part" (DFP) заблокували за публікацію фейків про COVID-19. Відновити їх неможливо. Пропагандистка Симоньян вимагає закрити працюють в Росії німецькі ЗМІ.

Читайте також: Пєсков, Мішустін, Соловйов, Симоньян: в конгресі США схвалили нові санкції проти громадян РФ і «Північного потоку-2»

Про закриття каналів повідомила в Telegram керівник "RT DE" Динара Токтосунова.

Головний редактор RT Маргарита Симоньян назвала дії відеохостингу "медійної війною": "Дуже чекаю, що рідна держава, не відкладаючи, заборонить в Росії Дойче Велле і інші німецькі ЗМІ, а також закриє корпункти ARD і ZDF", - написала вона в Twitter.

Google заявив, що видалив канали, тому що вони публікували неправдиві відомості про COVID-19. Раніше компанія попереджала "RT DE", що це може статися, якщо автори продовжать порушувати правила спільноти, і припиняла їх право на публікацію відео: "Під час призупинення прав власники каналу намагалися обійти обмеження, використовуючи інший канал; в результаті обидва канали були закриті за порушення Умов використання YouTube".

Раніше заступник голови Радбезу РФ і голова путінської партії "Єдина Росія" Дмитро Медведєв просить не реагувати на сумніви Заходу в питанні легітимності виборів у РФ.

Медведєв в інтерв'ю RT сказав про позицію держав словами "собака гавкає, а караван іде" і "взагалі плювати на такі заяви".