UA / RU
Підтримати ZN.ua

Норвегія з 29 січня закриває кордони у зв'язку зі спалахом COVID-19

У січні 2021 року уряд Норвегії зобов'язав всіх, хто в'їжджає в країну здавати тест на COVID-19 прямо на кордоні.

Норвегія з 29 січня закриває державні кордони через спалах коронавірусу. На територію країни зможуть в'їхати лише норвежці, повідомила прем'єр-міністр країни Ерна Сульберг, передає thelocal.

"Межі Норвегії будуть закриті для всіх, хто не живе в Норвегії", - зазначила Сульберг.

За інформацією прем'єр-міністра, обмеження не торкнуться медиків з деяких країн, але більшість трудових мігрантів повернутися в Норвегію поки не зможуть.

Правда, Ерна Сульберг зазначила, що такі обмеження допоможуть стримати коронавірус, включаючи його британський штам.

Як пишуть місцеві ЗМІ, всього в Норвегії за час пандемії діагностовано більш 61,8 тисячі випадків COVID-19, від його ускладнення померли 556 пацієнтів, майже 53,3 тисяч осіб повністю вилікувалися.

ЗМІ також відзначають, що, хоча рівень захворюваності в Норвегії залишається невисоким у порівнянні з іншими країнами Європи, він за останній час виріс, особливо в новорічні святкування.

Читайте також: У Борисполі запрацював пункт експрес-тестування на коронавірус

Також стало відомо, що Україна зможе отримати широкий доступ до вакцини від коронавірусу не раніше 2023 року.

Разом з Україною найпізніший доступ до вакцини будуть мати ще 85 країн світу.

Швидше за все вакцина з'явиться в країнах Європи, США, Сінгапурі, Об'єднаних Арабських Еміратах і Гонконгу. Вакцина буде доступна в цих країнах в широкому доступі до кінця 2021 року.

Україна за версією видання знаходиться в списку країн, які отримають широкий доступ до вакцини останніми. Велика частина цих країн перебувають на Африканському континенті.

Прогнози аналітиків грунтуються на угодах про постачання, обмеженості виробництва, невпевненості в вакцинах, а також чисельності населення і доступності медпрацівників.