UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нижня палата британського парламенту схвалила одностатеві шлюби

Закон може зіткнутися з серйозними запереченнями при розгляді в палаті лордів.

Палата громад британського парламенту остаточно схвалила законопроект, що легалізує одностатеві шлюби в Англії та Уельсі: 366 депутатів проголосували "за", 161 депутат висловився проти. Більшість тих, хто проголосував проти легалізації одностатевих шлюбів, - члени Консервативної партії.

Законопроект викликав бурхливі дебати в лавах консерваторів, у той час як керівництво партії заявило про його схвалення.

Лідер лейбористів Ед Мілібенд і голова Ліберально-демократичної партії Нік Клегг також висловилися на підтримку одностатевих шлюбів.

Тепер закон повинен надійти на розгляд палати лордів, де, як вважають експерти, він може зіткнутися з серйозними запереченнями членів верхньої палати парламенту.

Британський прем'єр-міністр Девід Кемерон висловив надію, що новий закон незабаром набуде чинності, і що перші шлюбні церемонії одностатевих пар відбудуться вже у наступному році.

Він підкреслив, що питання про одностатеві шлюби має особливе значення для молодих виборців.

Згідно з законопроектом Англіканська церква і протестантська церква в Уельсі не зможуть пропонувати одностатевим парам укладення церковного шлюбу, поки вони не пішли на перегляд канонічних положень. Це зроблено тому, що в церкві існує серйозна опозиція одностатевим шлюбам.

У Шотландії місцевий уряд пропонує внести на розгляд парламенту власний законопроект щодо одностатевих шлюбів. У Північній Ірландії таких планів поки немає. !zn

Читайте також:

У Франції набув чинності закон про легалізацію одностатевих шлюбів

Соціологи зафіксували дуже високий рівень нетерпимості до сексуальних меншин

Прем'єр Британії висловився за легалізацію одностатевих шлюбів

Обама заявив про підтримку одностатевих шлюбів