UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німецького «спостерігача» за псевдореферендумом в Україні звільнили з роботи

Поведінку керівника однієї з енергетичних компаній правління визнало неприйнятною. 

Керівник німецької енергетичної компанії EWF Штефан Шаллер, який на запрошення Росії долучився до «спостереження» за псевдореферендумом у тимчасово окупованій Запорізькій області звільнений з роботи. Таке рішення ухвалила наглядова рада його компанії. Відповідну заяву розміщено на офіційній сторінці Energie Waldeck-Frankenberg .

Штефан Шаллер заявив, що поїхав в Україну з «приватних мотивів» і мав розповісти російським ЗМІ, що референдум був «чудово організований» і пройшов «чесно та прозоро».

Шаллера зафіксовано на низці пропагандистських світлин. У коментарях пропагандистським ЗМІ він заявив, що «на місці все було дуже добре організовано. Люди віддавали свої голоси, щоб не сталося чогось поганого».

У компанії таку його позаслужбову діяльність розцінили як неприйнятну і негайно звільнили.

«Поведінка керуючого директора явно порушує світогляд, моральні цінності та філософію компанії, яка рішуче відкидає порушення міжнародного права та будь-які форми насильства», — наголосив голова наглядової ради округу енергетичної компанії, Юрген ван дер Горст від імені всіх її членів.

Читайте також: До псевдореферендуму на окупованих територіях готове все, навіть результати

Росія відправила в ролі спостерігачів для проведення так званих «референдумів» на окупованих територіях України іноземців, які є давніми прихильниками політики РФ або у певний спосіб пов’язані з цією країною.

Референдуми про приєднання до Росії були терміново оголошені на початку минулого тижня призначеними РФ «представниками влади» в окупованих регіонах України. Жодна з цивілізованих країн світу та жодна організація не визнає їх результати.

Британія вже ввела нові санкції проти Росії через організовані нею псевдореферендуми.