UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німецький міністр виключив можливість повторного загальнонаціонального карантину

Число нових випадків в Німеччині прискорилося в останні тижні, що викликає побоювання відносного початку другої хвилі COVID-19.

Німеччині не потрібно запроваджувати ще раз національний карантин протягом зими, щоб тримати коронавірус під контролем, заявив міністр охорони здоров'я ФРН Єнс Спан в середу попри зростання кількості заражених в країні.

Після початкового стримування поширення коронавірусу і відносно низької смертності в порівнянні з європейськими сусідами, число нових випадків в Німеччині прискорилося в останні тижні, що викликає побоювання відносного початку другої хвилі COVID-19, передає Reuters.

За словами Спана, експерти й політики кожен день дізнаються більше про вірус. У той час як повний карантин в березні був правильною річчю для людей зі слабким імунітетом, карантин знову не знадобиться зараз, сказав він.

«Нам, звичайно, не потрібно буде робити це по всій країні», - сказав Спан, додавши, що регіональна влада може впоратися зі спалахами хвороби. «Ми можемо з упевненістю йти в осінь і зиму».

Підкреслюючи, що люди повинні продовжувати проявляти обережність, наприклад, мити руки та носити маски, Спан сказав, що заходи тепер можуть бути більш цілеспрямованими.