UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німецький Bosch продав частину російських активів - Reuters

Компанія продала кілька майданчиків в Енгельсі.

З початку повномасштабного вторгнення десятки міжнародних брендів вийшли з російського ринку. Німецька технологічна група Bosch у п'ятницю заявила, що продала виробничі та адміністративні приміщення на одному зі своїх майданчиків у Росії холдингової компанії S8 Capital, яка планує провести ребрендинг майданчиків протягом шести місяців. Раніше S8 Capital придбала російський бізнес-виробника ліфтів Otis Worldwide Corp. Про це повідомляє Reuters.

S8 Capital заявила, що угода Bosch включає 100-відсоткову частку в трьох підприємствах Bosch - заводі з виробництва свічок запалювання, заводі з виробництва електроінструментів і виробництві опалювальних котлів - в місті Енгельс.

"Угода завершена, і найближчими днями буде офіційна реєстрація нового акціонера", - йдеться в заяві Bosch агентству Reuters.

У Bosch заявили, що санкції, зокрема щодо заводу в Енгельсі, перервали велику частину її бізнесу з російськими клієнтами в Росії або зупинили  на багато місяців.

Читайте також: Henkel нарешті йде з Росії — бізнес купили "місцеві інвестори"

Невдовзі після початку війни Bosch заявила, що призупинила постачання компонентів для вантажівок до Росії та російських клієнтів частково через ознаки того, що її продукція використовується в негромадянських цілях для порушення місцевих контрактів.

Bosch, у якої все ще є два незайняті виробничі майданчики в Санкт-Петербурзі і Самарі, заявила, що очікує подальших обмежень для своєї комерційної діяльності в Росії, аж до їх припинення.

«Залежно від сфери діяльності та розташування підрозділу Bosch протягом кількох місяців вивчають різні варіанти».

На сьогодні менше 10% світових компаній припинили бізнес у Росії.