UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німецька делегація зустрінеться в США з радником Байдена з нацбезпеки Салліваном

Канцлер Німеччини Ангела Меркель направила до Вашингтона групу чиновників для обговорення проекту газопроводу "Північний потік 2".

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на цьому тижні направляє до Вашингтона групу високопоставлених чиновників для обговорення проекту газопроводу "Північний потік 2", повідомляє Bloomberg з посиланням на німецький медіаконцерн Funke Media Group.

За даними видання, німецька делегація на чолі з радником Меркель з питань зовнішньої політики Яном Хеккер і її головним економічним радником Ларсом-Хендріком Реллер зустрінеться в США з радником президента Джо Байдена з питань національної безпеки Джейком Салліваном і торговим представником Кетрін Тай.

Відзначається, що візит німецької делегації, який відбудеться всього за кілька днів до першої поїздки Байдена до Європи, покликаний усунути напруженість, наявну в економічних відносинах між США і Німеччиною. Однією з невирішених проблем залишаються мита на імпорт сталі та алюмінію з Європи, введені колишнім президентом Дональдом Трампом.

Читайте також: Світовий конгрес українців закликав Німеччину до мораторію на "Північний потік-2"

Міністр енергетики США Дженніфер Гренхолм назвала російський газ "брудної формою природного газу на Землі" і виступила проти будівництва трубопроводу "Північний потік-2".