UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина запропонує безкоштовні експрес-тести на коронавірус з 1 березня

Місцеві центри та аптеки будуть пропонувати безкоштовне тестування.

Німеччина планує запропонувати всім громадянам безкоштовні експрес-тести на коронавірус з 1 березня, повідомив у вівторок міністр охорони здоров'я Йенс Спан, передає Reuters.

За його словами, швидкі тести на антигени тепер досить доступні на ринку, щоб місцеві центри тестування і аптеки могли пропонувати тести безкоштовно.

Раніше німецька медіагрупа RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) повідомила, що Спан планує розширити національну стратегію тестування, щоб включити безкоштовні тести. За повідомленням RND, федеральний уряд планує взяти на себе витрати.

Спан також хоче зробити тести, які можна проводити вдома, доступними для всіх після того, як вони будуть схвалені регулюючими органами.

«Ці варіанти тестування можуть сприяти безпечному повсякденному життю, особливо в школах і дитячих садах», - сказав Спан в Twitter, додавши, що міністерство охорони здоров'я веде переговори з виробниками тестів.

Читайте також: Ще один потенційно небезпечний штам коронавірусу виявили в 11 країнах

Число нових щоденних інфекцій в Німеччині знизилося в останні тижні до 3856 у вівторок. Захворюваність за сім днів склала 59 випадків на 100000.

Минулого тижня німецькі лідери домовилися посилити поріг для поступового відновлення економіки, поставивши собі за мету знизити рівень інфікування до 35 нових випадків на 100 000 чоловік протягом семи днів, в порівнянні з 50 раніше.