UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина оновила правила в'їзду в країну в умовах пандемії COVID-19

Вперше уряд прийняв уніфіковані правила для вакцинованих і не вакцинованих громадян. Вони поширюються на всі 16 земель Німеччини.

Уряд Німеччини в середу, 12 травня, встановив нові правила в'їзду в країну з урахуванням пандемії коронавірусу, передає "Укрінформ". Вони вступають в силу 13 травня.

Згідно з новими правилами, ті, у кого є підтвердження про повне щеплення схваленими ВООЗ і ЕМА вакцинами або довідка про лікування від COVID-19, більше не повинні пред'являти негативний тест при в'їзді до Німеччини. При цьому авіаперевізники продовжать вимагати таку довідку при посадці в літак.

Згідно з градацією Інституту Роберта Коха, всі країни поділяються на безпечні (менше 10 держав), регіони ризику, регіони з високою захворюваністю і регіони поширення варіантів вірусів. Тим, хто прибуває з останніх, потрібно буде пред'явити негативний тест. По приїзду туристи повинні заповнити електронний формуляр, а також завантажити додаток «Тестування» через імміграційний портал.

Прибулі з країни з високою захворюваністю, в тому числі з України, повинні пройти домашній карантин. Скоротити його термін можна здавши ПЛР-тест, але не раніше ніж через 5 днів після прибуття.

Приїжджі з зони ризику, можуть здати тест відразу, що звільнить їх від відбування карантину.

Читайте також: Німеччина скасує карантин для трьох категорій мандрівників з-за кордону — ЗМІ

Раніше повідомлялося, що з 16 травня громадяни Німеччини, вакциновані проти COVID-19 звільняються від дотримання численних обмежень, що діють в країні як заходи безпеки.

Вакциновані люди, а також ті, які одужали після коронавірусу, більше не будуть зобов'язані дотримуватися обмеження за кількістю соціальних контактів, їх також більше не стосується комендантська година. У перукарнях та інших сервісах їм більше не потрібно буде показувати негативний ПЛР-тест.