UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина та її союзники заявили про згоду на вихід Греції з єврозони

Якщо угода між Афінами і Єврогрупи не буде укладено, прихильники жорсткої лінії погодяться на вихід Греції з валютного союзу.

Блок країн єврозони на чолі з Німеччиною згоден на вихід Греції з валютного блоку в разі, якщо угода щодо грецького боргу і продовження програми фінансової допомоги країні не буде досягнуто, заявив міністр фінансів Мальти Едвард Шиклуна.

Сам він хоче виступити в якості посередника на переговорах з Грецією в п'ятницю, які, за словами міністра, будуть важкими.

Шиклуна переконаний, що для запобігання дефолту і страждань народу Афінам потрібна операція з партнерами по єврозоні. Якщо угода не буде укладена, "прихильники жорсткої лінії у відносинах з Грецією захочуть випити крові, що буде принизливим для нового уряду".

У той же час, як пише агентство РИА Новости, президент Франції Франсуа Олланд не бачить сценарію, при якому Греція повинна вийти з зони євро.

"Греція знаходиться в зоні євро. Я не бачу сценарію, при якому Греція сьогодні вийде із зони євро", - сказав Олланд на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Парижі.

Читайте також: Білорусь заробляла на кризі в Росії, доки її економіка не обвалилася – Bloomberg

Агентство Reuters повідомляло, що Європейський Центробанк готується до виходу Греції з єврозони щоб уникнути ефекту "доміно" для інших членів валютного союзу.

На днях Греція подала заявку в ЄС на продовження програми фінансової допомоги країні. Проте в Німеччині заявку вже відхилили, заявивши, що лист з проханням про продовження фіндопомоги, спрямоване грецьким міністром фінансів Яннісом Варуфакисом, залишає "дуже багато питань без відповіді" та не відповідає вимогам міністрів фінансів єврозони.