UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина погрожує Facebook штрафом за фальшиві новини – FT

Берлін боїться впливу дезінформації в соціальній мережі на результат парламентських виборів.

Уряд Німеччини збирається розглянути законопроект, який передбачає накладання штрафу на Facebook за розповсюдження неправдивих новин. Якщо документ ухвалять, американську компанію можуть зобов'язати сплатити 500 тисяч євро штрафу.

Як повідомляє Financial Times, голова парламентської фракції соціал-демократів Томас Опперманн розповів, що урядовці представлять законопроект наступного року. В ньому буде міститися вимога до найбільшої в світі соціальної мережі виплатити компенсацію людям, постраждалим від неправдивої чи викривленої інформації.

За словами Опперманна, документ також зобов'яже американську компанію і інші подібні до неї розмістити в Німеччині "підрозділ юридичного захисту" жертв ненависті в мережі, а також постраждалих від наклепів і брехливих "новин".

"Якщо після відповідних перевірок Facebook не буде негайно, в межах 24 годин, видаляти образливі повідомлення, тоді він повинен буде сплатити великі штрафи до 500 тисяч євро", - сказав німецький політик.

Нещодавно голова німецької розвідки заявляв, що Росія посилила кібершпигунтство в Німеччині. Його звинувачення прозвучали через два місяці після того, як США офіційно звинуватили Росію в кібератаках проти американських політиків в ході президентської кампанії. У листопаді федеральний канцлер Ангела Меркель заявила, що не виключає можливості російського втручання у виборчу кампанію 2017 року з допомогою кібератак і дезінформації.