UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина офіційно звинуватила Росію в замовному вбивстві Хангошвілі

Вбивцю Хангошвілі затримали в Берліні в той же день. Ним виявився чоловік з російським паспортом на ім'я Вадима Соколова.

Проти уряду РФ, у четвер, 18 червня, прокуратура Німеччини висунула офіційні звинувачення у зв'язку з замовним убивством колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі, повідомляє DW.

"За замовним вбивством стояли ворожі відносини жертви з російським державою, з урядами автономних республік Чечня і Інгушетія, а також з проросійським урядом Грузії", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 23 серпня 2019 року в центрі Берліна був застрелений громадянин Грузії чеченського походження Зелімхан Хангошвілі.

Він був польовим командиром під час другої чеченської війни. Влада Росії оголосили його в розшук за звинуваченням у тероризмі. Хангошвили виїхав до Німеччини після того, як у 2015 році на нього в Грузії було здійснено черговий замах.

Вбивцю Хангошвілі затримали в Берліні в той же день. Ним виявився чоловік з російським паспортом на ім'я Вадима Соколова.

Після цього Німеччина оголосила про вислання двох співробітників посольства РФ, заявивши, що Росія не надала достатньої сприяння в розслідуванні злочину.

Читайте також: Курс валют НБУ: гривня подешевшала до долара, але подорожчала до євро

Німецька прокуратура наголосила, що багато фактів говорять про те, що вбивство було виконано на замовлення російської або чеченської влади.