UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина направить в Литву на навчання півтисячі військових

Рота німецьких солдат буде перебувати в Литві протягом чотирьох місяців.

Близько 500 солдатів німецької армії в 2015 році будуть брати участь у військових навчаннях на території Литви, заявило міністерство оборони балтійського держави за результатами візиту генерал-майора бундесверу Йорга Фольмера (Jörg Vollmer), командувача сухопутними силами Німеччини.

Міжнародні військові навчання отримали назву "Залізний вовк". Рота німецьких солдат буде перебувати в Литві з квітня по липень. Інші підрозділи будуть розквартировані пізніше.

Після початку збройного конфлікту в Україні Литва, як і інші балтійські країни, заявила про загрозу своїй безпеці. З 2014 року суттєво зросла кількість військових навчань в країнах Балтії та Польщі за участю солдатів з країн-членів НАТО, повідомляє AFP. Крім цього в балтійському регіоні з весни 2014 року розквартировані три роти американських військових.

15 березня почалася розвантаження прибула в Литву військової техніки армії США, яка буде використана на спільних навчаннях з литовськими військовослужбовцями.

У Литві будуть дислоковані п'ять американських танків Abrams та ще десять інших транспортних засобів, підтвердило 9 березня Міністерство оборони Литви.

В цілях зміцнення безпеки країн Балтії, у Латвію 9 березня прибули понад 120 одиниць військової техніки з США, в тому числі танки і бронемашини, повідомляє прес-служба міністерства оборони республіки.