UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина лідирує у списку провідних світових держав, випереджаючи США – Gallup

Після приходу Трампа в Білий дім, рейтинг схвалення США знизився на 18%. Рейтинг США на відсоток вище, ніж у Китаю, і на три більше, ніж у РФ.

Німеччина третій рік поспіль займає перше місце в рейтингу провідних світових держав, більше ніж на 10 відсотків випереджаючи США, показують результати опитування американського Інституту громадської думки Gallup.

Рейтинг довіри до Німеччини у 2019 році склав 44%. Це на чотири відсотки вище, ніж роком раніше.

Водночас рейтинг схвалення США у 2019 році був на рівні 33%. Це всього на один відсоток вище рейтингу Китаю (32%) і на три пункти вище Росії (30%).

Зазначимо, що рейтинг схвалення США став найнижчим серед країн-союзників у Європі, де 61% не схвалюють діяльність Адміністрації Трампа. Рейтинг схвалення становить лише 24%.

Єдиним континентом, де США зберегли рейтинг схвалення, є Африка. 52% жителів Африки позитивно відгукуються про США.

Дослідження Gallup провели в 135 країнах торік.

Один з керівників Gallup Мухаммед Юніс сказав, що на світовий статус Вашингтона могла вплинути пандемія коронавірусу COVID-19.

"Імідж керівництва США міг постраждати, оскільки світ спостерігає за тим, як штати США та федеральний уряд борються за контроль над поширенням інфекції", - цитує видання The Guardian слова Юніса.

Між тим, як зазначає газета, результати опитування суперечать заявам президента США Дональда Трампа про те, що він під час його каденції країну знову почали поважати у всьому світі. Після приходу Трампа в Білий дім, рейтинг схвалення США знизився на 18%. США були першими в рейтингу в період адміністрації президента Барака Обами. Винятком став 2011 рік, коли США посіли другу сходинку у списку з невеликим відривом від Німеччини.