UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина хоче виготовити 250 тисяч артилерійських снарядів для України – ЗМІ

Країна розглядає можливість виготовлення великої кількості снарядів 155 мм калібру в рамках обіцяної допомоги від ЄС.

Німеччина запропонувала виготовити для України чверть 155-міліметрових артилерійських снарядів з загальної кількості обіцяних ЄС. Така пропозиція надійшла на зустрічі директорів збройових компаній, яка відбулася цього тижня, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Країни ЄС збираються передати Україні один мільйон снарядів, однак наразі організація шукає способи отримати таку велику кількість. Видання зазначає, що німецький внесок може зробити компанія Rheinmetall.

Представник цієї компанії повідомив журналістам, що наразі потужності компанії дозволяють виробляти 450 тисяч артилерійських снарядів на рік, 350 тисяч із них – у Європі. Таким чином, варіант виготовлення великої кількості снарядів для України є реальним.

"У перспективі Rheinmetall очікує значного збільшення виробництва в галузі артилерійських боєприпасів і виробляти близько 600 тисяч снарядів на рік", – зазначив представник компанії.

Згідно з домовленостями, досягнутими між країнами ЄС, для часткового відшкодування витрат остаточне складання снарядів має здійснюватися на території ЄС, при цьому компоненти можуть поставлятися з третіх країн. Через це компанія Rheinmetall може надати близько 50 тисяч гільз, які концерн виробляє в Австралії, і заряди ракетного палива з південноафриканського заводу.

Читайте також: NYT: Європа пообіцяла Україні мільйон снарядів, але чи зможе вона їх доставити?

Нагадаємо, раніше експерти оцінювали, якої зброї не вистачає українській армії

Раніше повідомлялося, що Україна витрачає сім тисяч артилерійських снарядів щодня.