UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина готується відповісти США на санкції по Північному потоку-2

Позиція Німеччини призведе до подальшої ескалації у відносинах США і ЄС

Північний потік 2

Німеччина прийме відповідні заходи, в разі якщо США розширять санкції проти газопроводу Північний потік-2, щоб повністю заморозити його, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Адміністрація канцлера Німеччини Ангели Меркель хоче закликати Євросоюз до скоординованих дій, розповіли агентству двоє німецьких чиновників. У міністерстві економіки Німеччини відзначають, що нові санкції проти газопроводу Північний потік-2 можуть вдарити по німецьким і європейським компаніям і банкам, а також державним установам.

Позиція Німеччини призведе до подальшої ескалації у відносинах США і ЄС. США на цьому тижні оголосили, що можуть ввести мита на товари, що імпортуються з європейських країн, на суму $3,1 млрд. Президент США Дональд Трамп також підтвердив свій намір скоротити чисельність американських військ в Німеччині та ще раз заявив, що Вашингтон може нанести удар митами по німецького автопрому.

На мітингу в штаті Оклахома минулого тижня глава Білого дому в черговий раз розкритикував Німеччину.

"Ми повинні захищати Німеччину від Росії, але Німеччина платить Росії мільярди доларів за енергоресурси, що надходять з газопроводу", - сказав Трамп.

Грудневі санкції США зупинили процес будівництва газопроводу. Німецькі чиновники заявили, що проект просто пізніше введуть в експлуатацію. За словами німецьких чиновників, нові заходи, запропоновані американськими сенаторами, набагато серйозніше.

Читайте також: Україна обговорює з США, як "поховати" Північний потік-2 – Коболєв

Раніше повідомлялося, що республіканські конгресмен запропонували ввести "найжорсткіші" санкції проти Росії. Республіканці пропонують внести Росію до списку країн-спонсорів тероризму.

Нагадаємо, в США озвучили мету американської зовнішньої політики. Вашингтон хоче тримати росіян подалі від Близького Сходу.