UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина буде «закривати» гостей з Великобританії на карантин на 2 тижні

Німеччина оголосила Сполучене Королівство «зоною, що викликає занепокоєння»

Німеччина оголосила Сполучене Королівство «зоною, що викликає занепокоєння», вимагаючи від мандрівників, що в'їжджають в країну з Великої Британії, поміщення в карантин протягом двох тижнів після прибуття. Про це оголосило Управління громадської охорони здоров'я Німеччини Інституту Роберта Коха, передає CNN.

Британським громадянам, які не проживають в Німеччині, вже був заборонений в'їзд в країну, за винятком термінових поїздок.

«Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії, включаючи всі британські заморські території, острів Мен і Нормандські острови, розглядається як область, що викликає занепокоєння», - йдеться в повідомленні відомства.

«Особи, які в'їжджають до Федеративної Республіки Німеччина з району з високою захворюваністю або з небезпечного району, повинні мати доказ тестування відразу після в'їзду», - йдеться в керівництві. «Після перебування в зоні, що викликає занепокоєння, тривалість карантину не може бути скорочена. Зобов'язання по карантину з будь-якої зони ризику спочатку буде діяти до 30 червня 2021 року».

Згідно з останніми даними громадської охорони здоров'я Великої Британії, випадки захворювання штамом коронавірусу B1.617.2, вперше виявленому в Індії, за один тиждень виросли в Великобританії більш ніж на 160%. Згідно з оновленнями громадської охорони здоров'я Англії (PHE), опублікованому в четвер увечері, на цьому тижні було зареєстровано в цілому 3424 випадки цього штаму.

У Німеччині діє заборона на поїздки для країн з небезпечними штамами вірусу, а це означає, що авіакомпаніям і залізничним компаніям заборонено перевозити людей з цих країн в Німеччину, за винятком людей, які є громадянами і резидентами Німеччини або проїжджають через аеропорти Німеччини.

Раніше повідомлялося, що міністр охорони здоров'я Німеччини Йенс Спан заявив, що країна відмовиться від списку пріоритетної вакцинації проти COVID-19 і з 7 червня почне робити уколи всім бажаючим дорослим, так як в країні вакцинація набирає серйозних обертів.