UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нідерланди виплатять компенсацію продавцям марихуани через обмеження наркотуризму

Власники кофешопів зазнали збитків внаслідок заходів, спрямованих на боротьбу проти туризму з метою вживання наркотиків. Введені урядом правила перетворили конопляні кафе на півдні Нідерландів у приватні клуби, доступні тільки для їх членів.

Суд у Нідерландах зобов'язав уряд країни виплатити компенсацію власникам кафе, що продають канабіс та інші легкі наркотики, які втратили прибуток через заходи з припинення наркотуризму.

У травні минулого року в кількох південних регіонах Нідерландів, які межують з Бельгією і Німеччиною, почав діяти закон, який обмежує продаж іноземцям марихуани в кафе.

Так звані кофешопи були переоформлені в приватні клуби, де продаж наркотиків дозволено тільки їх членам - громадянам Нідерландів. Тим не менше, як зазначив суд, таке обмеження торкнулося не тільки іноземців, але й жителів країни, отже, вимоги власників кофешопів законні.

Сума компенсації поки не визначена. У січні закон набуде чинності на всій території країни, але остаточне рішення на заборону "кофешопів" для іноземців залишається за органами місцевого самоврядування.

Так, влада Амстердама відразу ж відмовилася вводити заборону на наркотуризм у місті. У Нідерландах існує близько 700 спеціалізованих кафе, легально торгують марихуаною, при цьому тільки в Амстердамі їх понад 200. !zn

Читайте також:

Марихуана - найкраща робота для Івана

У Чехії дозволили продавати марихуану в аптеках

В Амстердамі порушників порядку будуть виселяти в "квартали для покидьків суспільства"

В штаті Вашингтон узаконили марихуану і одностатеві шлюби