UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нідерланди розсекретили частину документів по справі Боїнга MH-17

Опубліковані документи розсекречені лише частково. Важлива інформація, наприклад, імена та номери телефонів, закрита чорної плашкою.

Нідерланди оприлюднили 569 документів, пов'язаних з катастрофою малайзійського Боїнга MH-17 в Донецькій області України.

Як повідомляє агентство RTL Nieuws, 147 документів тримаються в секреті. Опубліковані документи розсекречені лише частково. Важлива інформація, наприклад, імена та номери телефонів, закрита чорної плашкою.

Het is toch████████████ dat we████████ ████ inzage krijgen in███████ documenten //t.co/B264znBq6L pic.twitter.com/ukMWNpVBfr

- Olaf Koens (@obk) April 8, 2015

Національний координатор з питань безпеки та протидії тероризму Дік Скооф на запит агентства пояснив, що публікація документів, що пов'язані з катастрофою "Боїнга", ґрунтується на законі про свободу інформації.

Скооф додав, що частина інформації залишилася засекреченою, насамперед, для захисту приватності людей, імена яких фігурують у документах.

Крім того, за словами координатора, розсекречення деяких документів може перешкодити "безперешкодному обміну аргументами".

Раніше голландське видання Nos.Nl з посиланням на джерела в поліції повідомило, що згідно з даними розслідування Боїнг рейсу "МН17" був збитий російським "Буком", доставлених раніше на територію України з Росії.

Зовсім інша думка з приводу збитого Боїнга у лідера бойовиків з "ДНР" Захарченка. 25 грудня він заявив, що особисто "бачив", як на висоті 10 кілометрів українські літаки збивають малайзійський Боїнг.