UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нідерланди незабаром передадуть Україні три пускові установки Patriot – міністр оборони Брекельманс

Також є ще кілька країн, які хочуть допомогти Україні.

Нідерланди скоро передадуть три пускові установки до зенітно-ракетного комплексу Patriot, заявив міністр оборони країни Рубен Брекельманс, сказав в інтерв'ю Delfi. За його словами, Нідерланди намагаються знайти інші деталі, необхідні для запуску всієї батареї.

«Я можу говорити лише про те, що ми поставили. Ми поставили радарну систему і незабаром поставимо три пускові установки. Ми також намагаємося знайти інші елементи, необхідні для укомплектування системи. І є кілька країн, які також дуже хочуть допомогти Україні. Вони роблять усе можливе. Але вони зіштовхнулися із деякими проблемами, через які не можна зібрати цю систему», – зазначив Брекельманс.

Він наголосив, що партнери України не завжди прозорі у своїх діях, адже не хочуть інформувати РФ. Водночас на думку Брекельманса, необхідно бути креативними і робити все можливе, щоб все ж таки надати якомога більше інформації.

«Але, звичайно, нам завжди потрібно балансувати між цим і тим фактом, що нам також необхідно захищати свій повітряний простір, і для цього нам теж потрібні системи Patriot», - додав глава Міноборони Нідерландів.

Читайте також: Зеленський хоче, щоб прем'єрка Італії сприяла у передачі Україні систем ППО Patriot – ЗМІ

Раніше повідомлялося, що Нідерланди планують до кінця 2024 року закупити та передати Україні 51 мобільний радар протиповітряної оборони, зроблений компанією Robin Radar Systems. Вони призначені для виявлення мінідронів і можуть відрізняти їх, наприклад, від птахів.

Завдяки своїм характеристикам радари здатні контролювати довкілля на наявність дронів, навіть коли вони рухаються на високих швидкостях, йдеться в повідомленні Міністерства оборони Нідерландів.

Зазначається, що мобільність системи виявлення ускладнює противника її виявлення та нейтралізацію. Це дозволяє постійно виявляти безпілотники супротивника та ефективно їх знешкоджувати.